Rusia, avertizare pentru UE: „Avem provizii mai durabile şi nervi mai puternici”

Uniunea Europeană se confruntă cu creşterea preţurilor la energie ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei din cauza evenimentelor din Ucraina, a declarat sâmbătă un oficial al ministerului rus de externe, notează Reuters.

17739 afișări
Imaginea articolului Rusia, avertizare pentru UE: „Avem provizii mai durabile şi nervi mai puternici”

Nikolai Kobrinets a spus că Rusia este un furnizor de încredere de energie, dar este pregătită pentru o confruntare dură în sector, dacă este necesar.

Totuşi, nu a oferit detalii despre ce ar putea presupune acea confruntare.

Acesta a mai subliniat că situaţia de pe pieţele globale de energie va duce la plata UE de cel puţin trei ori mai mult pentru petrol, gaze şi electricitate.

„Cred că Uniunea Europeană nu are beneficii de pe urma acestui lucru; avem provizii mai durabile şi nervi mai puternici”, a declarat Kobrinets pentru Interfax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici