Rusia avertizează că decizia SUA privind coloniile israeliene va amplifica tensiunile în Orientul Mijlociu

Decizia Administraţiei Donald Trump privind coloniile israeliene din Cisiordania riscă să amplifice tensiunile în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi Ministerul de Externe de la Moscova.

728 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că decizia SUA privind coloniile israeliene va amplifica tensiunile în Orientul Mijlociu

Rusia avertizează că decizia SUA privind coloniile israeliene va amplifica tensiunile

Decizia Washingtonului de relaxare a poziţiei faţă de coloniile israeliene din Cisiordania nu va face decât să "escaladeze" tensiunile, a transmis Ministerul rus de Externe, potrivit cotidianului israelian Haaretz.

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni seară, modificarea poziţiei Statelor Unite faţă de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate ilegale.

Mike Pompeo, secretarul de Stat american, a anulat poziţia juridică adoptată de către Departamentul de Stat în anul 1978 prin care se stabilea că statutul coloniilor evreieşti din teritoriile ocupate revendicate de palestinieni este "incompatibil cu legislaţia internaţională".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
rusia,
sua,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici