Rusia avertizează că s-ar putea retrage din Staţia Spaţială Internaţională din cauza sancţiunilor SUA

  • Rusia semnalează că s-ar putea retrage din Staţia Spaţială Internaţională, din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.
  • Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, afirmă că sancţiunile afectează industria spaţială rusă.
  • Rogozin: "Depinde de partenerii noştri americani."
473 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că s-ar putea retrage din Staţia Spaţială Internaţională din cauza sancţiunilor SUA

Foto: Profimedia

Directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), Dmitri Rogozin, a sugerat, luni, că Rusia s-ar putea retrage din cooperarea în Staţia Spaţială Internaţională în 2025 în cazul în care Statele Unite nu anulează sancţiunile impuse asupra industriei spaţiale ruse, conform agenţiei Reuters.
 
Dmitri Rogozin a declarat în Parlamentul de la Moscova că proiectele ruse de fabricare a sateliţilor sunt afectate de restricţiile impuse de Statele Unite privind importurile de microcipuri. "Avem rachete mai mult decât suficiente, dar nu avem ce să lansăm cu ele", a afirmat Dmitri Rogozin, conform agenţiei Reuters.
 
"Avem nave spaţiale care sunt aproape asamblate, dar lipsesc anumite microcipuri pe care nu le putem achiziţiona din cauza sancţiunilor", a subliniat Dmitri Rogozin, în ceea ce este o rară ocazie în care Rusia admite impactul negativ al sancţiunilor internaţionale.
 
Directorul Roscosmos a sugerat că Rusia s-ar putea retrage din Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în 2025, dacă Washingtonul nu anulează sancţiunile curând. "Depinde de partenerii noştri americani", a subliniat Dmitri Rogozin.
 
Staţia Spaţială Internaţională, funcţională din 1998, are un segment rus şi unul utilizat de SUA şi de alte ţări.
 
NASA (Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială din SUA) a semnalat că vrea utilizarea Staţiei Spaţiale Internaţionale până cel puţin în 2030.
 
Preşedintele SUA, Joseph Biden, se va întâlni pe 16 iunie, în oraşul elveţian Geneva, cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici