Rusia avertizează Occidentul asupra riscurilor eventualei furnizări de avioane F-16 Ucrainei

Administraţia de la Moscova a avertizat, duminică, ţările occidentale asupra riscului escaladării conflictului militar din Ucraina dacă forţele ucrainene vor primi avioane de vânătoare F-16.

2208 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează Occidentul asupra riscurilor eventualei furnizări de avioane F-16 Ucrainei

"Este un joc cu focul, fără niciun dubiu. Este vorba despre o escaladare inacceptabilă" a conflictului, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Washingtonul, Londra şi sateliţii lor din cadrul Uniunii Europene au obiectivul slăbirii Rusiei, aplicării unei înfrângeri strategice şi dezintegrării ţării noastre", a acuzat ministrul rus de Externe.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat recent că susţine instruirea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de tip F-16, de fabricaţie americană, dar programul de pregătire se va derula în ţări europene şi va dura câteva luni. În plus, Washingtonul nu se opune furnizării de avioane F-16 Ucrainei de către ţări europene. Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a afirmat că unele state europene au iniţiat deja instruirea piloţilor militari ucraineni, printre acestea numărându-se Danemarca, Olanda, Polonia şi Norvegia.

Ministerul rus de Externe a avertizat că vor apărea "riscuri enorme" dacă statele occidentale vor furniza Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
nato,
ucraina,
f-16

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici