Rusia, China şi India vor desfăşura cinci exerciţii militare comune în 2015, anunţă Kremlinul

Rusia va desfăşura în al doilea semestru al acestui an cinci exerciţii militare comune cu China, India, Mongolia şi foste republici sovietice care nu sunt membre NATO, a anunţat miercuri Kremlinul, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

15462 afișări
Imaginea articolului Rusia, China şi India vor desfăşura cinci exerciţii militare comune în 2015, anunţă Kremlinul

Rusia, China şi India vor desfăşura cinci exerciţii militare comune în 2015, anunţă Kremlinul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţiile, care vor avea loc cu participarea Chinei, Indiei, Mongoliei, precum şi a Organizaţiei Tratatului pentru Securitate Colectivă (Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia şi Tadjikistan), vor fi consacrate "menţinerii păcii şi luptei contra terorismului", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Cinci sute de comandouri din Ivanov şi Ulianovsk, două avioane de vânătoare de tip Su-25, două bombardiere de tip Su-24 şi elicoptere Mi-8 şi Mi-24 au fost trimise deja spre Tadjikistan, care găzduieşte cea mai mare bază militară rusă din străinătate, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici