Rusia confirmă expulzarea unui diplomat german

Ministerul rus de Externe a confirmat, luni, expulzarea unui diplomat german de la Moscova, ca răspuns la "acţiuni ostile" ale Berlinului, a anunţat agenţia RIA Novosti.

270 afișări
Imaginea articolului Rusia confirmă expulzarea unui diplomat german

Rusia confirmă expulzarea unui diplomat german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Departamentul de Informaţii al Ministerului rus de Externe a confirmat expulzarea unui angajat al ambasadei Germaniei la Moscova, ca răspuns la acţiuni ostile ale autorităţilor germane la adresa unui angajat al unei instituţii ruse din Germania", a precizat RIA Novosti.

O sursă din Ministerul german de Externe a anunţat, sâmbătă, că o colaboratoare a ambasadei Germaniei la Moscova a fost expulzată la solicitarea autorităţilor ruse.

Publicaţia Der Spiegel a anunţat că decizia Rusiei intervine după ce autorităţile de la Berlin au expulzat un diplomat rus de la Consulatul general din Bonn, din vestul Germaniei.

Rusia şi Occidentul se confruntă cu cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, pe fondul conflictului din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici