Rusia consideră "ameninţare directă" intenţia Ucrainei de a recupera Crimeea

Rusia consideră "ameninţare directă" intenţia clară a Ucrainei de a recupera regiunea Crimeea, anexată în 2014, anunţă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro.

3580 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră "ameninţare directă" intenţia Ucrainei de a recupera Crimeea

Rusia consideră "ameninţare directă" intenţia Ucrainei de a recupera Crimeea

"De fapt, noi considerăm acest lucru drept o ameninţare directă la adresa Rusiei, a afirmat joi Dmitri Peskov, referindu-se la intenţia Administraţiei de la Kiev de a recăpăta controlul asupra regiunii Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Rusia este vizată de sancţiuni semnificative aplicate de Occident din cauza anexării Crimeei. Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Ucraina se teme acum de o lovitură de stat organizată de Rusia şi de un atac militar. Administraţia SUA a anunţat că sunt analizate "toate opţiunile" pentru a contracara mobilizarea "masivă şi neobişnuită" a trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei, iar NATO a avertizat că un atac militar va avea "un preţ mare" pentru Rusia.

Rusia va solicita "garanţii pe termen lung" că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi nu va instala sisteme de armament în apropierea frontierelor ruse, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin, conform agenţiei Associated Press. "Vom cere garanţii de securitate credibile şi pe termen lung. În dialogul cu Statele Unite şi cu aliaţii SUA, vom insista să elaborăm acorduri specifice care să excludă orice acţiuni ale NATO spre est sau instalarea de sisteme de armament care să ne ameninţe în apropierea frontierelor noastre", a afirmat Vladimir Putin.

"S-au intensificat ameninţările în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei", a subliniat Vladimir Putin, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de extinderea infrastructurii militare. "Vom cere garanţii juridice. Nu vom solicita condiţii speciale pentru noi, iar orice acord trebuie să ţină cont de interesele Rusiei şi ale tuturor ţărilor din zona euro-atlantică. Trebuie asigurat un mediu calm şi stabil pentru toată lumea, fără a exclude pe nimeni", a subliniat liderul de la Kremlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici