Rusia consideră că activitatea NATO în statele baltice reprezintă un risc la adresa securităţii

Activitatea NATO în statele baltice a transformat regiunea într-o zonă în care incidentele au devenit posibile, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, după ce un avion de vânătoare spaniol a lansat accidental o rachetă în Estonia, relatează site-ul agenţiei Tass.

312 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că activitatea NATO în statele baltice reprezintă un risc la adresa securităţii

Rusia consideră că activitatea NATO în statele baltice reprezintă un risc la adresa securităţii

"Ce s-a întâmplat demonstrează din nou că activitatea NATO, inclusiv în statele baltice, reprezintă un adevărat risc la adresa securităţii", a declarat Maria Zakharova.

Un avion de vânătoare spaniol a lansat accidentală o rachetă de tip aer-aer deasupra Estoniei, în timpul unui exerciţiu militar, a informat marţi presa estoniană.

Două avioane de vânătoare Eurofighter şi două avioane franceze Mirage 200 participau la un exerciţiu militar de rutină, a informat Ministerul spaniol al Apărării.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat regret în legătură cu acest incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici