Rusia consideră lipsite de fundament şi absurde acuzaţiile privind ingerinţele în scrutinul din SUA

Acuzaţiile privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite sunt lipsite de fundament şi "absurde", afirmă Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, informează site-ul agenţiei Reuters.

581 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră lipsite de fundament şi absurde acuzaţiile privind ingerinţele în scrutinul din SUA

Rusia consideră lipsite de fundament şi absurde acuzaţiile privind ingerinţele în scrutinul din SUA

"Lipsa unor investigaţii penale împotriva celor care au avut responsabilitatea securităţii cibernetice a Statelor Unite confirmă că acuzaţiile la adresa Rusiei sunt absurde", a declarat vineri Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

"Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare", se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici