Rusia denunţă atacul "ilegal" al SUA în Siria. Donald Trump cere Moscovei detaşarea de "animalul" Bashar al-Assad

Rusia a exprimat preocupări grave privind atacul "ilegal" comis de SUA în Siria, denunţând comportamentul "foarte ambiguu" şi "contradictoriu" al Washingtonului, în contextul în care preşedintele Donald Trump a cerut Moscovei să se distanţeze de liderul sirian, Bashar al-Assad, numindu-l "animal".

5023 afișări
Imaginea articolului Rusia denunţă atacul "ilegal" al SUA în Siria. Donald Trump cere Moscovei detaşarea de "animalul" Bashar al-Assad

Rusia denunţă atacul "ilegal" în Siria. Trump cere Moscovei detaşarea de "animalul" al-Assad (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

În cadrul întrevederii cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că încearcă să înţeleagă "adevăratele intenţii" ale Administraţiei Donald Trump, subliniind că Moscova are numeroase întrebări referitoare la politicile "foarte ambigue" şi "contradictorii" ale Washingtonului.

"În ultima vreme, am asistat la acţiuni foarte alarmante, cu acel atac ilegal în Siria", a declarat Serghei Lavrov, referindu-se la bombardamentul cu rachete de croazieră lansat de Washington asupra unei baze siriene.

"Considerăm că este de maximă importanţă evitarea riscului repetării unor acţiuni similare în viitor", a adăugat Serghei Lavrov.

La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat în termeni duri susţinerea oferită de Rusia regimului Bashar al-Assad.

"Sincer, Vladimir Putin oferă susţinere unei persoane care este cu adevărat o persoană rea. Cred că acest lucru este foarte rău pentru Rusia. Cred că este foarte rău pentru omenire", a afirmat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox Business Network.

Referindu-se strict la Bashar al-Assad, Donald Trump a adăugat: "Este un animal".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici