Rusia eliberează un prizonier ucrainean important. A filmat ororile din Mariupol

  • Un celebru medic ucrainean ale cărui imagini au fost scoase ilegal din oraşul asediat Mariupol a fost eliberat de armata rusă
  • Yuliia Paievska a filmat cu ajutorul unei camere corporale
  • Paievska este cunoscută în Ucraina sub numele de Taira, poreclă inspirată din jocul World of Warcraft
256 afișări
Imaginea articolului Rusia eliberează un prizonier ucrainean important. A filmat ororile din Mariupol

Sursa foto: MediafaxFoto

Yuliia Paievska este cunoscută în Ucraina sub numele de Taira, o poreclă pe care a ales-o din jocul video World of Warcraft. Cu ajutorul unei camere corporale, ea a înregistrat timp de două săptămâni eforturile echipei sale de a salva răniţii, inclusiv soldaţi ruşi. Imaginile au fost diseminate către Associated Press.

Taira şi un coleg au fost luaţi prizonieri de trupele ruse pe 16 martie, în aceeaşi zi în care un  raid aerian a lovit un teatru din centrul oraşului şi a ucis aproximativ 600 de persoane.

Eforturile diplomatice ale ucrainenilor coroborat cu faptul că Taira a încearcat să salveze vieţile soldaţilor ruşi i-au adus eliberarea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut anunţul printr-un discurs naţional: „Sunt recunoscător tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Taira este deja acasă. Vom continua să lucrăm pentru a-i elibera pe toţi”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici