Rusia: Elon Musk foloseşte un pretext ca să transporte arme nucleare în spaţiu. Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul

  • Lansarea capsulei SpaceX cu doi astronauţi la bord a fost amânată pentru sâmbătă
  • Vremea a fost cea care a dat peste cap planurile
  • Dimitri Rogozin lansează o teorie conspiraţionistă: Musk vrea să trimită arme nucleare în spaţiu
5996 afișări
Imaginea articolului Rusia: Elon Musk foloseşte un pretext ca să transporte arme nucleare în spaţiu. Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul

Rusia: Elon Musk plănuieşte să transporte arme nucleare în spaţiu. Dimitri Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul

Dimitri Rogozin, fost vicepremier rus, acum preşedinte al Roscosmos, afirmă că Elon Musk plănuieşte să trimită arme nucleare în spaţiu. Acesta a spus într-un interviu acordat presei ruse că planul de a bombarda planeta Marte în încercarea de a crea o atmosferă optimă susţinerii vieţii este de fapt o acoperire pentru supremaţia spaţială a SUA.
 
"Un singur lucru stă în spatele acestei demagogii: este o acoperire pentru trimiterea de arme nucleare în spaţiu", a spus Rogozin.
 
Rogozin a mai spus că teoria lui Musk privind bombardarea planetei Marte este absurda din toate punctele de vedere.
 
"Cine i-a dat lui dreptul de a distruge o planetă?", a spus Rogozin, potrivit TASS.
 
Alexandder Bloshenko, şi el oficial al Roscosmos, a afirmat că ar fi nevoie de 10.000 de focoase nucleare pentru a lovi planeta Marte.
 
"Pentru ca o explozie termonucleară la unul dintre polii lui Marte, cum spune planul SpaceX, pentru rezultate tangibile este nevoie de 10.000 de rachete nucleare pentru a transporta încărcătura", a spus Bloshenko.
 
"Nicio problemă", a scris Musk pe Twitter.
 
Teoria lui Elon Musk spune că exploziile provocate are face ca gheţarii de pe Marte să se transforme în dioxid de carbon, apoi să blocheze căldura în atmosferă exact ca într-un efect de seră.

DIMITRI ROGOZIN ŞI AMENINŢĂRILE ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI

În 2017, România a interzis survolarea spaţiului său aerian de către un avion în care se afla vicepremierul rus. El se îndrepta către Republica Moldova, iar traseul avionului era programat să intre în spaţiul aerian românesc.
 
Întors din drum, Rogozin a scris pe reţelele de socializare că "data viitoare se va afla la bordul unui Tu-160 (n.r bombardier strategic)".
 
Rogozin a mai acuzat România, dar şi Chişinăul ulterior şi a denunţat înrăutăţirea relaţiilor bilaterale. El a mai afirmat că România este marioneta SUA - "O să vorbim c cei care trag de aceste aţe".
 
Dimitri Rogozin a fost declarat persoana non-grata şi la Chişinau la propunerea ex-ministrului de externe Andrei Galbur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici