Rusia este disponibilă să coopereze cu Phenianul pentru rezolvarea paşnică a crizei din Peninsula Coreea

Ministerul rus de Externe a precizat, sâmbătă, că Moscova este dispusă să coopereze cu Phenianul pentru a rezolva pe cale paşnică tensiunile din Peninsula Coreea, chiar dacă a susţinut toate sancţiunile impuse de SUA împotriva Coreei de Nord, relatează Deutsche Welle.

2292 afișări
Imaginea articolului Rusia este disponibilă să coopereze cu Phenianul pentru rezolvarea paşnică a crizei din Peninsula Coreea

Rusia este disponibilă să coopereze cu Phenianul pentru rezolvarea paşnică a crizei din Peninsula Coreea

Oficiali ai Rusiei şi Coreei de Nord au avut o întrevedere, vineri, la Moscova, iar Ministerul rus de Externe şi-a exprimat disponibilitatea de a coopera şi cu Phenianul pentru a rezolva criza generată de repetatele teste balistice şi nucleare nord-coreene.

”Partea rusă a confirmat disponibilitatea Moscovei de a combina eforturile în vederea găsirii unor modalităţi de rezolvare a problemelor din regiune prin mijloace paşnice, politice şi diplomatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.

Oficialii ruşi au precizat că una dintre soluţiile discutate vineri a fost o implicare mai activă ruso-chineză pentru rezolvarea crizei nord-coreene.

Anterior, atât Rusia, cât şi China au afirmat că susţin obiective comune în privinţa programului nuclear al Phenianului, cerând Coreei de Nord să înceteze testele balistice şi nucleare. Totodată, Moscova şi Beijingul au cerut Statelor Unite şi Coreei de Suds să suspende exerciţiile militare din regiune pentru a nu amplifica tensiunile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici