Rusia este "extrem de preocupată" privind sugestiile SUA despre folosirea armelor nucleare: Vor fi "consecinţe"

Moscova este "extrem de preocupată" în legătură cu sugestiile Washingtonului privind posibilitatea utilizării armelor nucleare într-un conflict, avertizând că vor fi "consecinţe", după ce secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunţat menţinerea doctrinei iniţierii unui atac atomic.

6036 afișări
Imaginea articolului Rusia este "extrem de preocupată" privind sugestiile SUA despre folosirea armelor nucleare: Vor fi "consecinţe"

Rusia este "extrem de preocupată" privind sugestiile SUA despre folosirea armelor nucleare: Vor fi "consecinţe" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Doctrina disuasiunii, care lasă deschisă posibilitatea lansării prima dată de către SUA a unui atac atomic, înainte de un atac neconvenţional din partea unui inamic, rămâne baza politicii de securitate, a declarat Ashton Carter, secretarul american al Apărării. "Aceasta este doctrina noastră şi nu avem intenţia de a modifica această doctrină", a afirmat Ashton Carter, potrivit site-ului Military.com, în cursul unui seminar desfăşurat în Baza aeriană Kirtland din statul New Mexico. Ashton Carter a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări referitoare la arsenalul nuclear al unor ţări precum Rusia şi Coreea de Nord.

În replică, Administraţia Vladimir Putin s-a declarat "extrem de preocupată", avertizând că poziţiile Washingtonului vor fi urmate de "consecinţe".

"Reprezentanţii actualei Administraţii de la Washington au devenit exagerat de rusofobi. Suntem extrem de preocupaţi în legătură cu anunţarea disponibilităţii de a recurge la capacităţi nucleare în cazul unui conflict militar cu Rusia", a transmis Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

"Sigur că vom avea în minte abordările Statelor Unite şi vom lua măsurile simetrice necesare pentru a ne garanta siguranţa naţională", a subliniat MAE rus, avertizând că Washingtonul trebuie să conştientizeze "consecinţele" acestor politici asupra echilibrului strategic internaţional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici