Rusia este pregătită să discute cu Statele Unite despre Tratatul INF

Administraţia de la Moscova este pregătită să menţină un dialog cu Statele Unite în ceea ce priveşte Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat Maria Zakharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe, relatează agenţia de presă RIA.

403 afișări
Imaginea articolului Rusia este pregătită să discute cu Statele Unite despre Tratatul INF

Rusia este pregătită să discute cu Statele Unite despre Tratatul INF

De asemenea, Rusia îşi rezervă dreptul de a răspunde deciziei Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Statele Unite vor suspenda începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a anunţat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

"Încălcările comise de Rusia expun riscurilor milioane de europeni şi americani. Este datoria noastră să reacţionăm în mod adecvat", a declarat Mike Pompeo, citat de CNN.

La rândul său, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite "au respectat în totalitate Tratatul INF în ultimii 30 de ani". "Dar nu putem fi singura ţară care are obligaţii în virtutea acestui tratat", a transmis liderul de la Casa Albă.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat vineri seară că îşi rezervă dreptul de a lua măsurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite de suspendare a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.

Moscova are la dispoziţie 180 de zile pentru a reveni la respectarea Tratatului INF, în caz contrar acordul va deveni nul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici