Rusia exportă arme speciale şi în ţări NATO

Rusia exportă arme speciale nu doar în Asia, Africa şi America Latină, ci şi în ţări ale NATO, a anunţat, miercuri, Viaceslav Ovcinikov, consilier al preşedintelui şi directorului general al agenţiei ruse de export de armament, Rosoboronexport, citat de agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

186 afișări
Imaginea articolului Rusia exportă arme speciale şi în ţări NATO

Rusia exportă arme speciale şi în ţări NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Livrăm material special şi unor ţări NATO", a spus el, în cadrul Salonului de arme speciale Interpolitech 2009, de la Moscova.

Rugat să precizeze despre ce arme ar putea fi vorba, Ovcinikov a citat puşca de asalt unică, care poate trage sub apă 26 de cartuşe de 5,66 milimetri şi cu care sunt echipate unităţile speciale ale forţelor navale ruseşti.

Partenerii străini sunt interesaţi şi de armele ruseşti pentru unităţile antiteroriste, de aparatele optice, în special de vedere nocturnă, de materiale de obţinere de informaţii secrete, de mijloacele de protecţie individuală şi de arme neletale, a precizat consilierul.

Potrivit acestuia, patru delegaţii străine studiază, în cadrul Salonului, produsele expuse, în vederea încheierii de contracte.

"Cererea de arme speciale ruseşti în străinătate creşte de la 10 la 15 la sută pe an; carnetul de comenzi s-a dublat în acest an în raport cu 2008. Dar, din totalul vânzărilor noastre, cele ale produselor speciale nu reprezintă decât 1 la sută", a explicat expertul.

În 2008, exporturile de arme ruseşti s-au ridicat la şapte miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici