Rusia impune de la 1 ianuarie preţul minim pentru vodcă

Rusia a impus, de la 1 ianuarie, un preţ minim pentru vodcă, într-o încercare de a-i împiedica pe ruşi să cumpere ilegal produse alcoolice de pe piaţa neagră.

19 afișări
Imaginea articolului Rusia impune de la 1 ianuarie preţul minim pentru vodcă

Rusia impune de la 1 ianuarie preţul minim pentru vodcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul minim a fost stabilit la 89 de ruble (2,9 dolari) pentru o jumătate de litru de vodcă, iar măsura a intrat în vigoare vineri, având ca scop declarat lupta împotriva contrabandei cu alcool produs ilegal şi vândut la preţuri scăzute.

Conform agenţiei Interfax, vânzările pe piaţa neagră ating jumătate din totalul vânzărilor de vodcă în Rusia.

"Intrarea în vigoare a acestei măsuri îi va priva pe producătorii de pe piaţa neagră de principalul lor avantaj - preţul mic", a declarat Dmitri Dobrov, purtător de cuvânt al asociaţiei producătorilor de băuturi alcoolice, citat de Interfax.

În afara consecinţelor economice pentru producători, vânzarea de alcool de contrabandă are consecinţe şi asupra stării de sănătate a populaţiei, provocând anual zeci de decese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici