Rusia îndeamnă SUA şi Coreea de Sud să nu organizeze exerciţii militare în Peninsula Coreeană

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a îndemnat, joi, Statele Unite şi Coreea de Sud să nu organizeze exerciţii militare în Peninsula Coreeană în luna decembrie, întrucât ar "inflama o situaţie deja explozivă", relatează site-ul agenţiei Reuters.

955 afișări
Imaginea articolului Rusia îndeamnă SUA şi Coreea de Sud să nu organizeze exerciţii militare în Peninsula Coreeană

Rusia îndeamnă SUA şi Coreea de Sud să nu organizeze exerciţii militare în luna decembrie

"Solicităm tuturor părţilor implicate să oprească această spirală a tensiunilor. Este esenţial să faceţi un pas înapoi şi să calculaţi consecinţele fiecărei mişcări. În situaţia actuală, fiecare nou ciclu de reacţii şi măsuri de răspuns conduce la escaladarea tensiunilor. Facem apel la toate părţile să găsească imediat o formulă pentru obţinerea unui acord politic şi diplomatic", a transmis Nebenzia, în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU.

Diplomatul rus a subliniat că exerciţiile militare comune SUA-Coreea de Sud au contribuit la tensionarea situaţiei în Peninsula Coreeană.

"Un factor destabilizator suplimentar în regiune este desfăşurarea pe teritoriul Coreei de Sud a elementelor sistemului american antirachetă THAAD. Pentru noi, este clar că nu există o soluţie militară la problemele din Peninsula Coreeană", a spus Nebenzia.

Ambasadorul Rusiei la ONU a declarat că sancţiunile sunt doar un instrument de soluţionare politică şi diplomatică a situaţiei şi nu ar trebui să fie un scop în sine. Nebenzia a transmis că restricţiile nu trebuie utilizate pentru a agrava situaţia umanitară din Coreea de Nord.

Vassili Nebenzia a catalogat demersurile Coreei de Nord pentru obţinerea statutului de putere nucleară drept inacceptabile, iar "noua desconsiderare demonstrativă" din partea Phenianului a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU este "deosebit de regretabilă" şi "merită condamnarea cea mai fermă".

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Imediat după testul balistic, Statele Unite şi Japonia au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, iar administraţiile din întreaga lume au cerut intensificarea presiunii asupra Phenianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici