Rusia intensifică prezenţa militară în Armenia, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul

  • Rusia intensifică prezenţa militară în Armenia, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul
  • Militarii ruşi vor fi staţionaţi în regiunea armeană Syunik, o zonă strategică
  • Nikol Paşinian: "Sunt garanţii suplimentare de securitate nu doar pentru regiunea Syunik, ci şi pentru Armenia"
1981 afișări
Imaginea articolului Rusia intensifică prezenţa militară în Armenia, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul

Rusia intensifică prezenţa militară în Armenia, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul

Armata rusă a trimis trupe în două baze din sudul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, oferind "garanţii suplimentare de securitate" după conflictul militar de anul trecut, informează agenţia Reuters.

Manevra oferă Moscovei spaţiu suplimentar într-o regiune în care a trimis trupe anul trecut pentru menţinerea păcii, în cadrul unui acord care a pus capăt războiului de şase săptămâni la finalul căruia armata azeră a obţinut câştiguri teritoriale semnificative împotriva forţelor etnicior armeni.

Rusia este unul dintre aliaţii Armeniei, o fostă republică sovietică. Moscova are deja o bază militară în nord-vestul Armeniei şi a trimis 2.000 de militari în Nagorno-Karabah, o enclavă din Azerbaidjan în care locuiesc etnici armeni.

"Două unităţi ale Bazei ruse 102 au fost construite în regiunea Syunik. Sunt garanţii suplimentare de securitate nu doar pentru regiunea Syunik, ci şi pentru Armenia", a declarat premierul armean în exerciţiu, Nikol Paşinian, conform agenţiei Interfax.

Regiunea armeană Syunik este o zonă strategică, fiind situată în apropierea Azerbaidjanului, a exclavei azere Nahcivan şi a Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici