Rusia lansează manevre aeriene în Crimeea în replică la exerciţii militare organizate de NATO

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat marţi, în Polonia, cel mai mare exerciţiu militar de la sfârşitul Războiului Rece până acum, cu participarea a 31.000 de militari, pe fondul activităţilor Rusiei, care, în replică, organizează manevre aeriene cu 50 de avioane şi elicoptere, în Crimeea.

3778 afișări
Imaginea articolului Rusia lansează manevre aeriene în Crimeea în replică la exerciţii militare organizate de NATO

Rusia lansează manevre aeriene în Crimeea în replică la exerciţii militare organizate de NATO

Circa 31.000 de militari din 24 de ţări NATO şi partenere participă, în Polonia, la exerciţiul militar Anaconda 2016.

"Scenariul cel mai sumbru care va fi simulat este cel al unui incident nefericit, al unei erori a Rusiei, al unei acţiuni ofensive ruse", a declarat, pentru ziarul The Guardian, un ataşat militar european de la Varşovia.

În cadrul operaţiunilor multinaţionale care vor dura zece zile, 1.130 de paraşutişti militari vor face salturi în oraşul polonez Toruń. La exerciţii vor participa 35 de elicoptere militare.

În replică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că peste 50 de avioane şi elicoptere militare vor efectua manevre în sud-vestul Rusiei, pe litoralul Mării Negre, în regiunile Crimeea şi Rostov.

"La exerciţiile de trei zile participă peste 50 de aparate de zbor, inclusiv elicoptere Mi-28N, Ka-52 şi Mi-35M, precum şi avioane Antonov-12, Antonov-26, Suhoi-30SM şi Suhoi-27", precizează Ministerul rus al Apărării, conform agenţiei Tass.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici