Rusia lansează un asalt total pentru a încercui trupele ucrainene în estul ţării. Bătălia ar putea fi decisivă

  • Militarii ruşi au lansat marţi un asalt total pentru a încercui trupele ucrainene în două oraşe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei.
  • Experţii spun că bătălia ar putea fi decisivă pentru succesul sau eşecul campaniei ruşilor în estul Ucrainei, anunţă Reuters.
17583 afișări
Imaginea articolului Rusia lansează un asalt total pentru a încercui trupele ucrainene în estul ţării. Bătălia ar putea fi decisivă

La exact trei luni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, autorităţile din al doilea oraş ca mărime, Harkov, au anunţat că redeschid metroul, unde mii de civili s-au adăpostit din cauza bombardamentelor.

Redeschiderea este un simbol şi dovedeşte că ruşii au fost împinşi la mare distanţă de oraş.

Totuşi, bătăliile decisive din această fază a războiului se desfăşoară în sudul regiunii. Ruşii încearcă să cucerească regiunea Donbas formată din două provincii estice, Doneţk şi Luhansk, şi să încercuiască forţele ucrainene din est.

În cea mai estică parte a Donbasului aflat sub autoritatea statului ucrainean se află oraşul Sievierodonetsk de pe malul estic al râului Siverskiy Donets şi oraşul geamăn Lysychansk de pe malul vestic. Acestea au devenit ţinte strategice pentru Rusia, iar ruşii avansează din trei direcţii pentru a le încercui.

Inamicul şi-a concentrat eforturile pe desfăşurarea unei ofensive pentru a încercui Lysychansk şi Sievierodonetsk. Intensitatea focului asupra oraşului Sievierodonetsk a crescut de mai multe ori, ei pur şi simplu distrug oraşul", a declarat Serhiy Gaidai, guvernatorul din Luhansk.

Mai la vest, în Slovyansk, unul dintre cele mai mari oraşe din Donbas aflate încă în mâinile ucrainenilor, sirenele de raid aerian au răsunat marţi dimineaţa.

Bătălia din est urmează capitulării, săptămâna trecută, a garnizoanei ucrainene din portul Mariupol, după aproape trei luni de asediu.

Rusia controlează acum o porţiune neîntreruptă din estul şi sudul Ucrainei, dar nu şi-a atins încă obiectivul de a cuceri în totalitate regiunile Luhansk şi Doneţk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici