Rusia nu a respectat un termen limită privind modul de utilizare al armelor chimice

Departamentul de Stat din Statele Unite a transmis Congresului că Rusia nu a respectat un termen limită în care trebuia să ofere asigurări că nu va utiliza agenţi neurotoxici împotriva propriilor cetăţeni, în urma atacului asupra lui Serghei Skripal din luna martie, relatează Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Rusia nu a respectat un termen limită privind modul de utilizare al armelor chimice

Rusia nu a respectat un termen limită privind modul de utilizare al armelor chimice

Reprezentanţii Departamentului de Stat au anunţat că autorităţile ruse nu au respectat termenul limită de 90 de zile în care trebuia să ofere „asigurări clare” că nu va mai utiliza arme chimice, precum agenţi neurotoxici.

De asemenea, autorităţile din Rusia trebuiau să permită inspecţii ale oficialilor ONU în această privinţă.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie în oraşul Salisbury din Marea Britanie.

De asemenea, Departamentul de Stat a anunţat că intenţionează să impună un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, pentru nerespectarea legislaţiei internaţionale privind utilizarea armelor chimice.

„Departamentul de Stat a informat Congresul privind faptul că nu am putut certifica faptul că Rusia a îndeplinit condiţiile privind utilizarea armelor chimice. Intenţionăm să aplicăm sancţiuni adiţionale”, a declarat Heather Nauert, purtător de cuvând al Departamentului de Stat american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici