Rusia nu mai livrează Iranului sisteme S-300

Iranul nu a transmis comanda de rachete antiaeriene de tip S-300 către Rusia, contractul fiind "îngheţat" din motive politice, a explicat o sursă guvernamentală rusă, citată de Interfax, în timp ce Occidentul cere Moscovei să nu livreze aceste arme Teheranului, relatează AFP.

16 afișări
Imaginea articolului Rusia nu mai livrează Iranului sisteme S-300

Rusia nu mai livrează Iranului sisteme S-300 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deşi contractul a fost semnat în urmă cu câţiva ani, Rusia nu a validat intrarea acestuia în vigoare, iar Iranul nu a plătit", a declarat oficialul sub protecţia anonimatului.

"Livrarea sistemelor de tip S-300 Iranului a fost îngheţată pe o perioadă nedeterminată din cauza situaţiilor care au apărut chiar după semnarea contractului", a adăugat aceasta precizând "că totul depinde de circumstanţele politice, întrucât acest contract nu este un simplu acord comercial".

Moscova este nehotărâtă în ceea ce priveşte livrarea rachetelor sol-aer de tip S-300, care ar îngreuna bombardarea instalaţiilor nucleare iraniene.

Israelul, Statele Unite şi Europa s-au pronunţat împotriva livrării acestui sistem către Iran, în timp ce Rusia nu a recunoscut niciodată oficial că ar fi semnat un contract în acest sens cu Teheranul, insistând însă pe dreptul său de a vinde armament "defensiv".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici