Rusia nu pregăteşte lovituri nucleare, afirmă şeful CIA

Comunitatea de informaţii nu a văzut "nicio dovadă practică în acest moment că ruşii ar fi planificat desfăşurarea sau chiar potenţiala utilizare a armelor nucleare tactice" în Ucraina, a afirmat sâmbătă şeful CIA.

1327 afișări
Imaginea articolului Rusia nu pregăteşte lovituri nucleare, afirmă şeful CIA

Directorul William Burns s-a adresat la o conferinţă găzduită de Financial Times.

Rusia a anunţat că şi-a plasat arsenalul nuclear în stare de alertă maximă după ce a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie, iar Burns a avertizat: "Având în vedere genul de zăngănit de sabie pe care ... le-am auzit din partea conducerii ruse, nu putem să nu luăm în serios aceste posibilităţi. Aşa că rămânem foarte concentraţi, ca serviciu de informaţii,... asupra acestor imposibilităţi, într-un moment în care miza este foarte mare pentru Rusia".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici