Rusia pregăteşte a doua mobilizare: limita superioară de recrutare creşte de la 27 la 30 de ani

Campania propusă luna trecută pentru ridicarea limitei superioare de vârstă pentru recrutarea militară în Rusia, de la 27 - cât este în prezent - la 30 de ani, ar putea începe încă din acest an, a declarat preşedintele Comisiei pe Apărare din Duma de Stat, Andri Kartapolov, într-un interviu acordat Parlamentskaia Gazeta.

1075 afișări
Imaginea articolului Rusia pregăteşte a doua mobilizare: limita superioară de recrutare creşte de la 27 la 30 de ani

Rusia pregăteşte a doua mobilizare: limita superioară de recrutare creşte de la 27 la 30 de ani

Potrivit deputatului, cetăţenii cu vârsta sub 30 de ani se vor putea prezenta la birourile militare de înregistrare şi înrolare în această primăvară, deşi acest lucru va necesita o serie de modificări legislative.

Kartapolov a prezis că procesul de creştere a vârstei va avea loc în etape: cel mai probabil, tranziţia completă la noul sistem va dura de la unul până la trei ani.

Luna trecută, Parlamentskaia Gazeta a scris despre o propunere de a creşte a vârstei minime pentru serviciul militar de la 18 la 21 de ani şi limita superioară de la 27 la 30 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici