Rusia regretă decizia unor state occidentale de a susţine acuzaţiile Marii Britanii

Moscova regretă că mai multe state occidentale au ales să susţină acuzaţiile Londrei privind implicare Rusiei în atacul neurotoxic din Salisbury, care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, a declarat vineri Ministerul rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Tass.

337 afișări
Imaginea articolului Rusia regretă decizia unor state occidentale de a susţine acuzaţiile Marii Britanii

Rusia regretă decizia unor state occidentale de a susţine acuzaţiile Marii Britanii

"La 6 septembrie, Marea Britanie, Germania, Canada, Statele Unite şi Franţa au emis un comunicat comun prin care susţin acuzaţiile nefondate privind implicarea Rusiei în incidentele din Salisbury şi Amesbury. Este regretabil că aceste cinci state s-au aliat încă odată cu Londra, care pare incapabilă să treacă peste fobiile sale. Au preluat minciunile şi le-au ignorat din lipsa dovezilor a ceea ce s-a întţmplat de fapt în Marea Britanie cu folosirea agenţiilor neurotoxici. Aşadar, parodierea bunului simţ continuă", a afirmat Ministerul rus de Externe.

"Afirmăm cu regret că politicienii occidentali, ostatici ai propriilor ambiţii geopolitce, continuă să creeze imaginea unui inamic din Rusia. Realitatea, cu toate acestea, cere ceva cu totul diferit şi anume consolidarea eforturilor de combatere a adevăratelor ameninţări comune, în primul rând, terorismul internaţional", se mai arată în declaraţia Ministerului.

Statele Unite, Franţa, Germania şi Canada au anunţat joi că susţin acuzaţiile Londrei privind implicarea "aproape certă" a statului rus în atacul neurotoxic ce l-a vizat pe fostul spion Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia.

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operaţiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofiţeri din cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU). Moscova a criticat dur acuzaţiile Londrei privind presupusa implicare a conducerii statului rus în atacul neurotoxic de la Salisbury.

Liderii statelor semnatare ale comunicatului au mai afirmat că legătura între serviciului militar rus de informaţii şi atacul neurotoxic întăreşte intenţia lor de a conlucra împotriva reţelelor de spionaj, folosirii armelor chimice şi pentru "a ne apăra de toate formele de activităţi statele maligne direcţionate împotriva noastră şi societăţilor noastre".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici