Rusia respinge acuzaţiile privind implicarea în atacurile cibernetice din timpul alegerilor din SUA

Moscova dezimte în mod categoric acuzaţiile referitoare la implicarea sa în atacurile cibernetice din timpul scrutinului prezidenţial din SUA, catalogând afirmaţiile în acest sens drept "reminiscenţe ale unei vânători de vrăjitoare", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

353 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge acuzaţiile privind implicarea în atacurile cibernetice din timpul alegerilor din SUA

Rusia respinge acuzaţiile privind implicarea în atacurile cibernetice din timpul alegerilor din SUA

"Acuzaţii nefondate care nu sunt susţinute de nimic şi care sunt reluate într-un mod neprofesionist. Nu ştim pe ce informaţii de fapt se bazează", a declarat Peskov, care a adăugat că Rusia nu cunoaşte obiectivul real al autorilor raportului serviciilor secrete privind atacurile cibernetice.

Oficialul rus a mai spus că acuzaţiile echivalează cu o "vânătoare de vrăjitoare".

Peskov a mai subliniat că Rusia neagă categoric afirmaţiile privind presupusa implicare a oficialilor ruşi în atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane, potrivit Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

"Vladimir Putin şi Administraţia Rusiei au încercat să crească şansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton şi prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenţii de informaţii americane sunt de acord cu această concluzie", se afirmă în raportul publicat vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici