Rusia respinge VEHEMENT acuzaţiile lui Donald Trump privind Coreea de Nord şi îndeamnă SUA să respecte rezoluţiile ONU

Acuzaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind presupusa asistenţă oferită de Rusia Coreei de Nord sunt "total lipsite de fundament", afirmă surse din cadrul Ministerului rus de Externe, cerând Administraţiei de la Washington să respecte rezoluţiile ONU.

3820 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge VEHEMENT acuzaţiile lui Donald Trump privind Coreea de Nord şi îndeamnă SUA să respecte rezoluţiile ONU

Rusia respinge VEHEMENT acuzaţiile lui Donald Trump şi îndeamnă SUA să respecte rezoluţiile ONU

Acuzaţiile preşedintelui Donald Trump privind presupusa încălcare a rezoluţiilor ONU sunt "total lipsite de fundament", a declarat joi un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe citat de agenţia Interfax.

Rusia respectă în totalitate rezoluţiile Naţiunilor Unite pe tema Coreei de Nord, a afirmat un alt oficial rus, îndemnând Administraţia Donald Trump să respecte reglementările ONU.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat miercuri Rusia că oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni. "Rusia nu ne ajută deloc în criza cu regimul din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters. "Cu ceea ce ne ajută China, Rusia ne refuză ajutorul. Cu alte cuvinte, Rusia compensează pentru reducerea ajutorului acordat de China", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a lăudat eforturile Chinei de restricţionare a activităţilor de aprovizionare cu petrol şi cărbuni a Coreei de Nord, însă a apreciat că Beijingul ar putea exercita presiuni suplimentare asupra Phenianului. În decembrie 2017, surse din cadrul serviciilor de informaţii europene au afirmat că nave ruse au furnizat petrol Coreei de Nord. Rusia a respins acuzaţiile.

Donald Trump a exprimat speranţa că tensiunile cu regimul Kim Jong-Un vor putea fi depăşite "pe cale paşnică", "deşi este foarte posibil să nu se poată acest lucru". Întrebat dacă Statele Unite analizează posibilitatea unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, din cauza programelor de înarmare balistic şi nuclear, Donald Trump a răspuns: "Jucăm o partidă de pocher foarte, foarte dură şi nu aş vrea să arăt ce cărţi am".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici