Rusia se declară pregătită de cooperare pe bază de egalitate cu Statele Unite

Moscova este pregătită să reia cooperarea cu Washingtonul, însă doar pe baza egalitate, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

567 afișări
Imaginea articolului Rusia se declară pregătită de cooperare pe bază de egalitate cu Statele Unite

Rusia se declară pregătită de cooperare pe bază de egalitate cu Statele Unite (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Şefii diplomaţiilor (rusă şi americană) au avut o întrevedere sinceră şi extinsă asupra unei game largi de probleme de interes mutual", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe publicat la finalul unei întrevederi, la Soci, între Serghei Lavrov şi John Kerry.

"Serghei Lavrov a subliniat că Moscova nu este responsabilă de criza actuală din relaţiile sale cu Washingtonul. Rusia este pregătită pentru o cooperare constructivă cu Statele Unite atât pe plan bilateral, cât şi pe scena internaţională, unde ţările noastre poartă o răspundere specială pentru securitatea şi stabilitatea la nivel global", se poate citi în comunicat.

Cooperarea între cele două ţări "este posibilă doar pe bază de egalitate şi dreptate", fără încercări de dictat sau coerciţie", dă asigurări diplomaţia rusă.

Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a întâlnit marţi, la Soci, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Potrivit şefului diplomaţiei americane, aceste întâlniri au vizat abordarea unor "dosare-cheie de pe agena internaţională, între care negocierile cu Iranul, situaţia din Siria şi conflictul din Ucraina".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici