Rusia şi serparatiştii pro ruşi susţin că 40 de prizonieri ucrainieni ar fi murit după un atac al forţelor ucrainiene cu rachete HIMARS de fabricaţie americană / Printre victime s-ar afla şi trupele ucrainene ce au apărat Mariupol

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a lovit vineri o închisoare din teritoriul controlat de separatişti cu rachete HIMARS de fabricaţie americană, ucigând 40 de prizonieri de război ucraineni şi lăsând 75 de răniţi. Afirmaţiile nu au putut fi verificate de agenţiile de presă.

5203 afișări
Imaginea articolului Rusia şi serparatiştii pro ruşi susţin că 40 de prizonieri ucrainieni ar fi murit după un atac al forţelor ucrainiene cu rachete HIMARS de fabricaţie americană / Printre victime s-ar afla şi trupele ucrainene ce au apărat Mariupol

Rusia şi serparatiştii pro ruşi susţin că 40 de prizonieri ucrainieni ar fi murit după un atac al forţelor ucrainiene cu rachete HIMARS de fabricaţie americană / Printre victime s-ar afla şi trupele ucrainene ce au apărat Mariupol

"Un atac cu rachete cu sistem de lansare multiplă (HIMARS) de fabricaţie americană a fost efectuat asupra unui centru de detenţie preventivă din zona aşezării Olenivka, unde sunt reţinuţi prizonieri de război militari ucraineni, inclusiv luptători din batalionul Azov", a declarat ministerul apărării în informarea sa zilnică.

Separatiştii susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei afirmă şi ei că cel puţin 40 de prizonieri de război ucraineni capturaţi în timpul luptelor pentru Mariupol au fost ucişi de bombardamentele ucrainene.

Daniil Bezsonov, un purtător de cuvânt al separatiştilor susţinuţi de Rusia în regiunea Doneţk, a declarat că cel puţin 40 de prizonieri de război ucraineni au fost ucişi, când un bombardament ucrainean a lovit o închisoare din oraşul Olenivka.

Trupele ucrainene au fost luate prizoniere după luptele crâncene pentru portul ucrainean Mariupol de la Marea Azov, unde s-au baricadat luni de zile în uriaşa oţelărie Azovstal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici