Rusia şi-a scos din depozit tancurile străvechi: T62-urile datează din anii 1960

  • Un tren feroviar din Melitopol, Ucraina, arată numeroase tancuri ruseşti T 62, scoase din depozite, dar folosite în trecut de Moscova şi în Siria.
  • Este o armă străveche a Rusiei, care datează din prin anii 1960, vechile tancuri ruseşti urmând a fi folosite pentru a întări linia frontului.
  • Armata lui Putin ar fi decis să scuture tancurile de praf, pentru a alimenta „operaţiunea militară specială” cu fiecare resursă disponibilă.
1475 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a scos din depozit tancurile străvechi: T62-urile datează din anii 1960

Rusia şi-a scos din depozit tancurile străvechi: T62-urile datează din anii 1960

Decizia de a reactiva aceste mijloace a scos la iveală diverse ipoteze. Potrivit experţilor din zona războiului, ar putea fi furnizate miliţienilor pro-ruşi, de regulă echipaţi cu sisteme nu atât de moderne. Aceşti luptători le-ar folosi pentru a forma o baricadă.

T62 - subliniază experţii - are caracteristici net inferioare faţă de tancurile recente, iar condiţiile de funcţionare să fie precare. Pe scurt, nu ar face faţă pe front. Primele săptămâni de conflict au arătat multe vehicule abandonate de echipaje din cauza avariilor.

Unii observatori susţin că utilizarea lor reprezintă un semnal al necesităţii de a trimite pe front tancuri care trebuie să înlocuiască pierderile din ultimele luni.

Mai mult, Moscova a furnizat Siriei mai multe T 62 în 2020, tocmai pentru a răspunde nevoilor imediate. Are mii de tancuri în arsenalul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici