Rusia şi China, preocupate în legătură cu ostilităţile dintre cele două Corei

Rusia şi China şi-au exprimat preocuparea în legătură cu ostilităţile din Peninsula Coreea, după ce obuze nord-coreene au fost trase spre o insulă din Coreea de Sud.

23 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China, preocupate în legătură cu ostilităţile dintre cele două Corei

Rusia şi China, preocupate în legătură cu ostilităţile dintre cele două Corei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul rus de Externe a lansat un avertisment în legătură cu riscul "escaladării" ostilităţilor în Peninsula Coreea, conform agenţiei de presă Interfax.

"Este important ca aceste incidente să nu conducă la escaladarea situaţiei", a declarat o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe.

La rândul său, China şi-a exprimat "preocuparea" în legătură cu incidentele armate. "Sperăm că părţile vor lua măsuri suplimentare pentru a contribui la pacea şi stabilitatea în Peninsulă", a declarat Hong Lei, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Coreea de Nord a lansat obuze spre o insulă sud-coreeană, omorând un militar sud-coreean şi rănind alţi 13.

"Poziţia tradiţională şi fermă a Chinei este realizarea denuclearizării Peninsulei Coreea prin dialog şi consultări", a adăugat Hong Lei.

"Este imperios necesar să reluăm negocierile multilaterale cât mai curând", adaugă oficialul chinez.

Ziarul New York Times a dezvăluit sâmbătă că regimul de la Phenian i-a permis unui om de ştiinţă american să viziteze un centru de îmbogăţire a uraniului situat la Yongbyon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici