Rusia şi China se opun cererii SUA de convocare a Consiliului de Securitate pe tema Coreei de Nord

Administraţia Joseph Biden a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema testelor balistice efectuate de Coreea de Nord, dar, potrivit unor diplomaţi citaţi de agenţia Reuters, China şi Rusia se opun unei dezbateri publice despre activităţile Phenianului.

7955 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China se opun cererii SUA de convocare a Consiliului de Securitate pe tema Coreei de Nord

Wikipedia Commons

Coreea de Nord, care deţine arme nuclerare, a efectuat marţi un test balistic, care a generat panică în Japonia, în contextul în care racheta a survolat teritoriul nipon. În replică, Statele Unite şi Coreea de Sud au efectuat exerciţii balistice comune, iar un portavion american a fost repoziţionat la est de coastele Coreei de Nord.

"Trebuie să limităm capacităţile Coreei de Nord de avansare a programelor ilegale de tip balistic şi de fabricare a armelor de distrugere în masă", a declarat Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul american la Naţiunile Unite, cerând convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Securitate ONU. Iniţiativa SUA este susţinută de Marea Britanie, Franţa, Albania, Norvegia şi Irlanda.

Însă China şi Rusia au semnalat că se opun unei reuniuni publice, cerând, în schimb, măsuri de reducere a tensiunilor în Peninsula Coreea.

Nu este clar dacă va exista miercuri o reuniune a Consiliului de Securitate ONU sau dacă o astfel de sesiune va fi publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici