Rusia şi India susţin îmbunătăţirea securităţii informaţiilor

Rusia şi India susţin îmbunătăţirea cooperării în domeniul securităţii informaţiilor, a declarat vineri emisarul rus pentru cooperarea în securitate, Andrei Kruţih, în urma Conferinţei Mondiale despre Spaţiul Cibernetic, ţinută la New Delhi, relatează site-ul agenţiei Tass.

208 afișări
Imaginea articolului Rusia şi India susţin îmbunătăţirea securităţii informaţiilor

Rusia şi India susţin îmbunătăţirea securităţii informaţiilor

"India este unul dintre partenerii noştri principali. Poziţia noastră faţă de problemă este similară cu cea a oricărui stat membru BRICS. Considerăm că, decât să rezolvăm conflictele, mai bine ne concentrăm asupra modalităţilor de prevenire a conflictelor care implică tehnologii de informare şi comunicare şi să continuăm discuţiile sponsirizate de ONU despre implementarea unor reguli ale comportamentului din această sferă", a declarat Andrei Kruţih.

Emisarul preşedintelui rus a adăugat că participanţii indieni la conferinţă, care a reunit reprezentanţi din 120 de ţări, au punctat asemănarea dintre perspectivele Moscovei şi capitalei New Delhi asupra securităţii cibernetice.

Andrei Kruţih a menţionat că securitatea informaţiilor se află printre priorităţile globale, adăugând că "există o anarhie totală în acest domeniu, din cauza hackerilor şi statelor care vor să utilizeze astfel de tehnologii în scop militar".

"Conform mai multor ţări, peste 120 de state au susţinut deja exerciţii militare pentru pregătirea împotriva unui război cibernetic. Acest proces ar trebui oprit înainte să fie prea târziu şi înainte să se întâmple o tragedie reală", a mai declarat emisarul rus.

Potrivit oficialului rus, nu doar Rusia şi Statele Unite sunt victimele atacurilor cibernetice, dar şi multe alte ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici