Rusia şi Siria au anunţat sistarea provizorie a raidurilor aeriene, în oraşul Alep, a anunţat ministrul rus al Apărării

Armata rusă şi cea siriană au sistat marţi efectuarea raidurilor aeriene deasupra oraşului Alep, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

853 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Siria au anunţat sistarea provizorie a raidurilor aeriene, în oraşul Alep, a anunţat ministrul rus al Apărării

Rusia şi Siria au anunţat sistarea provizorie a raidurilor aeriene, în oraşul Alep, a anunţat ministrul rus al Apărării

"Marţi, după ora 10:00 (10:00, ora României) atacurile aeriene ale aviaţiei ruse şi celei siriene au fost oprite", a declarat Serghei Shoigu în cadrul unei reuniuni a Statului Major rus, explicând că această sistare a raidurilor "este necesară pentru exercitarea pauzei umanitare" înainte de a permite evacuarea civililor, joi.

Potrivit agenţiei Reuters, sistarea raidurilor garantează securizarea celor şase coridoare de evacuare ale civililor şi va pregăti transportarea persoanelor rănite sau bolnave din estul Alepului.

"Facem apel liderilor statelor care au influenţă asupra grupărilor armate din estul Alepului să convingă conducătorii să pună capăt acţiunilor militare şi să abandoneze oraşul", a declarat acesta.

"Toţi cei interesaţi cu adevărat în stabilizarea cea mai rapidă a situaţiei din Alep ar trebui să acţioneze politic şi autentic şi să nu mai continue «amestecarea cărţilor politice»," a adăugat Shoigu.

Experţi militari vor avea o întrevedere miercuri, în Geneva, pentru a purta discuţii în privinţa separării "teroriştilor" din Siria de opoziţia siriană moderată, a mai afirmat Shoigu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici