Rusia şi Uniunea Europeană vor discuta despre acţiunile antiteroriste, în special problema combatanţilor străini

Reprezentanţii Rusiei şi UE vor discuta despre situaţia teroriştilor străini cu ocazia consultărilor programate să aibă loc în luna noiembrie, a anunţat Oleg Syromolotov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de agenţia de ştiri Tass.

1119 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Uniunea Europeană vor discuta despre acţiunile antiteroriste, în special problema combatanţilor străini

În ceea ce priveşte agenda consultărilor, Syromolotov a declarat că "în primul rând este vorba combaterea terorismului în lume, situaţia cu teroriştii străini, problema contracarării extremismului violent şi alte chestiuni."

Cele două părţi ar urma să discute şi despre problema controlului mişcărilor combatanţilor străini.

Vladimir Chizhov, ambasadorul Rusiei la UE, a declarat că următoare rundă a discuţiilor UE-Rusia urmează să aibă loc la Moscova, în luna noiembrie. La consultări vor lua parte Pedro Serrano, adjunctul secretarul general al Serviciului de Acţiune Externă şi Gilles de Kerchove, coordonatorul pentru antiterorism din partea Uniunii Europene, iar Oleg Syromolotov, adjunctul ministrului rus de Externe, va reprezenta Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici