Rusia, somată să-şi reducă prezenţa diplomatică în Statele Unite | Ce se va întâmpla cu clădirile misiunilor diplomatice ruse închise în SUA

Clădirile a trei misiuni diplomatice ale Rusiei în Statele Unite care vor fi închise vineri vor rămâne în proprietatea Rusiei, a anunţat un înalt oficial al administraţiei de la Washington, relatează site-ul agenţiei Tass.

1620 afișări
Imaginea articolului Rusia, somată să-şi reducă prezenţa diplomatică în Statele Unite | Ce se va întâmpla cu clădirile misiunilor diplomatice ruse închise în SUA

Ce se va întâmpla cu clădirile misiunilor diplomatice ruse închise în SUA

"În ceea ce priveşte ce se va întâmpla cu clădirile, cele deţinute de către ruşi vor continua să fie în proprietatea ruşilor şi le revine sarcina de a stabili dacă vor să le vândă sau să folosească în alt mod. Dar aceste clădiri nu vor fi autorizate pentru activităţi diplomatice sau consulare şi nu vor fi recunoscute ca atare", a spus oficialul american.

Diplomaţia SUA a mai precizat că nu a cerut ca personalul rus angajat în aceste unităţi să fie trimis acasă.

"Cred că cel puţin una dintre aceste clădiri este închiriată. Aş presupune că vor întrerupe închirierea acestui spaţiu. Cele trei unităţi nu vor mai fi recunoscute ca anexe diplomatice. Singurele activităţi autorizate vor fi protejarea şi întreţinerea proprietăţilor", a mai spus oficialul american.

Joi, Administraţia Donald Trump a cerut Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi anexele diplomatice din Washington şi New York, ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate" şi " în spiritul echivalenţei", după ce Administraţia Vladimir Putin a cerut reducerea personalului diplomatic american din Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici