Rusia speră că SUA îşi va folosi influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la tacticile agresive

Rusia se aşteaptă ca Statele Unite să îşi folosească influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la metodele agresive de soluţionare a conflictului ucrainean, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Tass.

1286 afișări
Imaginea articolului Rusia speră că SUA îşi va folosi influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la tacticile agresive

Rusia speră că SUA îşi va folosi influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la tacticile agresive

"În ceea ce priveşte perspectivele dialogului Moscova-Washington cu privire la problema ucraineană, vrem să sperăm că Washintonul îşi va folosi cumva influenţa pentru a convinge Kievul să îşi îndeplinească obligaţiile asumate în temeiul Acordului de la Minsk şi să renunţe la tacticile agresive de soluţionare a acestei probleme, pe care le-am observat în ultimele zile", a declarat Peskov.

Administraţia de la Kremlin a comunicat joi că este foarte puţin probabil ca situaţia din estul Ucrainei, unde separatiştii propruşi luptă împotriva armatei ucrainene, să facă obiectul vreunui acord cu preşedintele american, Donald Trump. Întrebat de cum decurg pregătirile pentru întrevederea dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, Dmitri Peskov a răspuns: ”În acest moment nu este încă clar pentru ce anume ne pregătim”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici