Rusia susţine că grupul naval militar intrat în Marea Mediterană nu se va implica în Siria: "Preocupările Alianţei Nord-Atlantice sunt lipsite de fundament"

Grupul naval rus intrat în Marea Mediterană are rolul menţinerii prezenţei în această zonă, fără a participa la conflictul din Siria, anunţă Ministerul rus de Externe, în contextul în carea Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind intensificarea bombardamentelor în oraşul sirian Alep.

3149 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că grupul naval militar intrat în Marea Mediterană nu se va implica în Siria: "Preocupările Alianţei Nord-Atlantice sunt lipsite de fundament"

Rusia susţine că grupul naval militar intrat în Marea Mediterană nu se va implica în Siria: "Preocupările Alianţei Nord-Atlantice sunt lipsite de fundament"

"Preocupările Alianţei Nord-Atlantice sunt lipsite de fundament, întrucât avioanele ruse nu s-au mai apropiat de nouă zile de oraşul sirian Alep. Nu există motive de îngrijorare. Nave ruse sunt în Marea Mediterană. Navele noastre au fost permanent în Mediterană. Nu există motive pentru suspiciuni, nu există motive pentru afirmaţiile secretarului general NATO, Jens Stoltenberg. Avioanele ruse nu se apropie de Alep, Ministerul Apărării a transmis acest lucru. De ce să fie făcute astfel de presupuneri şi recomandări politice? Este ridicol", a declarat, conform agenţiei Sputnik, Andrei Kelin, şeful Departamentului pentru Cooperare Europeană al Ministerului rus de Externe.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat preocupare privind suplimentarea prezenţei militare ruse în Marea Mediterană, argumentând că navele ruse ar putea efectua bombardamente asupra oraşului sirian Alep.

Rusia a dispus mobilizarea întregii Flotei militare nordice şi parţial a Flotei baltice în Marea Mediterană, pentru consolidarea capacităţilor implicate în conflictul din Siria, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul NATO. "Rusia mobilizează întreaga Flotă militară nordică şi o mare parte a Flotei baltice în ceea ce este cea mai mare desfăşurare de forţe după sfârşitul Războiului Rece", a declarat un diplomat din cadrul Alianţei Nord-Atlantice. "Nu este vorba de o acţiune prietenoasă... În două săptămâni, vom asista la o intensificare a raidurilor aeriene asupra oraşului Alep, în cadrul strategiei Rusiei de a declara victoria acolo", a adăugat diplomatul NATO, sub protecţia anonimatului.

Norvegia a anunţat săptămâna trecută că a observat şapte nave militare ruse, inclusiv portavionul cu propulsie nucleară Amiralul Kuzneţov, trecând prin Marea Barents spre Marea Nordului, în drumul spre Marea Mediterană. La bordul portavionului Amiral Kuzneţov sunt sute de avioane de vânătoare şi recunoaştere care pot participa la raidurile aeriene în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici