Rusia susţine că militanţii SI acţionează nestingheriţi în apropierea unei baze SUA în Siria

Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Statele Unite că permit militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic să acţioneze nestingheriţi într-o zonă adiacentă unei baze americane în Siria, informează agenţia de ştiri Reuters.

1038 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că militanţii SI acţionează nestingheriţi în apropierea unei baze SUA în Siria

Rusia susţine că militanţii SI acţionează nestingheriţi în apropierea unei baze SUA în Siria

Acuzaţiile lansate de oficialii ruşi se referă la baza militară americană de la al-Tanf, o zonă strategică la frontiera Siriei cu Irakul.

Rusia susţine că baza americană este ilegală şi zona din jurul ei a devenit o "gaură neagră" unde militanţii acţionează nestingheriţi.

Pe de altă parte, Statele Unite afirmă că baza de la al-Tanf este o tabără temporară folosită pentru antrenarea forţelor partenere care luptă împotriva teroriştilor Stat Islamic.

Generalul Igor Konshenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a declarat miercuri că Rusia ar dori să ştie cum aproximativ 300 de militanţi Stat Islamic au reuşit să treacă prin zona controlată de forţele susţinute de SUA pentru a încerca să blocheze autostrada care leagă Damascul de Deir al-Zor, folosită pentru aprovizionarea forţelor armate siriene.

Konshenkov a precizat că Washingtonul nu a oferit încă vreo explicaţie.

"Sugerăm americanilor ca de asemenea să explice un alt caz de «cecitate selectivă» referitoare la militanţii care acţionează sub nasul lor", a completat oficialul rus.

Generalul a mai declarat că, la începutul acestei luni, aproximativ 600 de militanţi dintr-o tabără de refugiaţi aflată pe teritoriul controlat de forţele susţinute de SUA au confiscat alimentele şi medicamentele care trebuiau să fie livrate populaţiei din zona Tafas.

Konshenkov a avertizat că "întreaga responsabilitate pentru sabotarea procesului de pace va fi în exclusivitate a părţi americane".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici