Rusia va achiziţiona de la Eurocopter 45 de elicoptere pentru Ministerul Apărării

Rusia, unul dintre principalii exportatori de armament, va achiziţiona pentru Ministerul Apărării 45 de elicoptere de la Eurocopter, filială a grupului european de aeronautică şi apărare EADS, conform informaţiilor publicate miercuri de cotidianul Vedomosti.

270 afișări
Imaginea articolului Rusia va achiziţiona de la Eurocopter 45 de elicoptere pentru Ministerul Apărării

Rusia va achiziţiona de la Eurocopter 45 de elicoptere pentru Ministerul Apărării (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O cerere de oferte a fost făcută publică pe site-ul oficial de comenzi ale statului pentru cumpărarea a 15 elicoptere monomotor şi 30 de elicoptere bimotor, un contract a cărui valoare iniţială a fost evaluată la 6,61 miliarde de ruble (167 milioane de euro).

Numele câştigătorului va fi anunţat pe 19 martie, conform site-ului.

Potrivit unui ofiţer al Ministerului Apărării şi unui responsabil al unei companii aeronautice, cu care Vedomosti a discutat, Moscova ar trebui să achiziţioneze aparate Ecureuil AS350 şi AS355 de la Eurocopter.

Acest punct de vedere a fost împărtăşit şi de către colonelul în rezervă Evgheni Matveev, intervievat de agenţia de ştiri Interfax. Potrivit expertului, aceste licitaţii nu sunt chiar licitaţii, deoarece "ele exclud orice concurenţă", caracteristicile pe care trebuie să le aibă aparatele de zbor corespunzând cu cele ale elicopterelor Eurocopter.

El a mai menţionat că alegerea furnizorului a fost decisă cu mult timp înainte, pentru că data de livrare a elicopterelor, fixată pe 25 noiembrie, sugerează că fabricarea aparatele de zbor a fost deja începută.

Moscova se orientează din ce în ce mai mult spre străinătate pentru a se echipa în domeniul apărării.

În iunie 2011, Moscova şi Parisul au încheiat un contract de vânzare a două nave de război franceze clasa Mistral, valoarea fiind estimată la peste un miliard de euro. La sfârşitul anului 2011, Ministerul rus al Apărării a comandat constructorului italian Iveco 60 de vehicule blindate, care vor fi asamblate în Rusia.

Premierul Vladimir Putin, candidat la prezidenţialele din 4 martie, a publicat luni un articol amplu în care promitea o reînarmare "fără precedent" a ţării.

"Sunt convins că nici o achiziţie punctuală de armament sau echipament militar nu poate să substitue producţia proprie de armament, iar (aceste achiziţii) nu trebuie să folosească decât la acumularea de tehnologii şi informaţii", a menţionat Vladimir Putin în articolul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici