Rusia va elimina toate armele chimice din arsenalul său până la finalului anului 2017

Rusia va elimina toate armele chimice din arsenalul său până în luna decembrie 2017, a declarat joi generalul rus Valery Kapashin, un înalt oficial însărcinat cu depozitarea şi eliminarea stocurilor de arme chimice ale Rusiei, scrie The Associated Press online.

721 afișări
Imaginea articolului Rusia va elimina toate armele chimice din arsenalul său până la finalului anului 2017

Rusia va elimina toate armele chimice din arsenalul său până la finalului anului 2017 (Imagine AFP)

Potrivit estimării avansate de Kapashin, Rusia ar urma să elimine armele chimice cu un an mai devreme decât anunţase anterior.

Rusia, care este semnatară a Convenţiei Internaţionale privind interzicerea Armelor Chimice,a eliminat deja aproximativ 93% din stocurile sale de arme chimice, potrivit oficialilor.

În ultimele două decenii, Rusia a construit mai multe instalaţii pentru eliminarea în condiţii de siguranţă a armelor chimice din arsenalul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici