Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, a declarat, vineri, la Tiraspol, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează Itar-Tass, în pagina online.

340 afișări
Imaginea articolului Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto)

"Încercările de a izola Transnistria sunt din ce în ce mai numeroase", a afirmat Rogozin, adăugând că mulţi locuitori se află în imposibilitatea de a călători în afara regiunii separatiste, iar Ucraina a săpat un şanţ de-a lungul frontierei cu Republica Moldova.

Vicepremierul rus a asigurat că Rusia va depune toate eforturile pentru menţinerea păcii în regiune. "Din fericire, nu trebuie să avertizăm pe nimeni că pacea este mai bună decât războiul", a afirmat Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus a participat, împreună cu liderul separatist Evgheni Şevciuk, la ceremoniile organizate la Tiraspol pentru a marca eliberarea Republicii Moldova de sub ocupaţia fascistă.

Reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, Dmitri Rogozin a sosit joi într-o vizită în Republica Moldova. El s-a întâlnit, la Chişinău, cu ministrul Economiei, Andrian Candu, pentru discuţii privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova.

Dmitri Rogozin s-a mai aflat la Tiraspol la 9 mai, când a încercat să revină la Moscova cu mai multe liste cu semnături ale locuitorilor din regiunea separatistă în favoarea independenţei Transnistriei.

Rusia, alături de Ucraina şi OSCE este mediator în procesul de negocieri în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean, care include, de asemenea, Chişinăul şi Tiraspolul, alături de UE şi SUA, în calitate de observatori. Rusia are în continuare aproximativ 1.200 de soldaţi în regiunea separatistă, în cadrul unui "contingent de pace".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici