Rusia va folosi sistemul de localizare al telefoanelor mobile pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus

  • Premierul Rusiei solicită un sistem care să identifice persoanele care au intrat în contact cu pacienţi cu coronavirus prin sistemele de localizare ale telefoanelor mobile
  • Persoanele identificate astfel vor fi informate că trebuie să se autoizoleze
  • Rusia a înregistrat 438 de cazuri de infectare cu coronavirus
1892 afișări
Imaginea articolului Rusia va folosi sistemul de localizare al telefoanelor mobile pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Premierul Rusiei, Mikhail Mishustin, le-a acordat luni autorităţilor cinci zile pentru a dezvolta un sistem care să identifice persoanele care au intrat în contact cu pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus, folosind sistemele de localizare disponibile pe telefoanele mobile, anunţă Reuters.

Noul sistem îi va informa pe cetăţeni dacă au intrat în contact cu o persoană infectată şi, în acelaşi timp, această informaţie va fi transmisă şi autorităţilor.

 

Kremlinul spune că măsura este una legală şi face parte din măsurile luate de Rusia pentru a limita răspândirea virusului. Noul sistem va localiza „cetăţenii care sunt în contact cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, pe baza informaţiilor de la operatorii de telefonie mobilă despre localizarea telefoanelor mobile”. Acest lucru „le va permite cetăţenilor să fie notificaţi prin telefon dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. Aceştia vor primi mesaje prin care vor fi informaţi despre necesitatea de autoizolare”, a anunţat Minsiterul Comunicaţiilor de la Moscova.

Rusia are 438 de cazuri confirmate de infecţie cu noul tip de coronavirus şi un deces, un număr mult mai mic faţă de alte state europene. Autorităţile de la Moscova au anunţat recent noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei, inclusiv interzicerea accesului cetăţenilor străini pe teritoriul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici