Rusia va prelungi reducerea producţiei de petrol până la sfârşitul lunii iunie

  • Rusia a anunţat că prelungeşte până la sfârşitul lunii iunie reducerile de producţie de petrol de 500.000 de barili pe zi.
  • Măsura vine ca răspuns la sancţiunile occidentale care urmau să expire la sfârşitul lunii martie.
293 afișări
Imaginea articolului Rusia va prelungi reducerea producţiei de petrol până la sfârşitul lunii iunie
„În conformitate cu situaţia actuală a pieţei, decizia de a reduce voluntar producţia cu 500.000 de barili pe zi va fi aplicabilă până în iunie 2023 inclusiv”, a declarat vicepremierul responsabil cu problemele energetice, Alexander Novak, citat de agenţiile de presă ruse.
 
Novak a anunţat reducerile producţiei de petrol, care se ridică la aproximativ 5% din producţia zilnică, în februarie, după ce ţările occidentale au anunţat noi sancţiuni asupra produselor petroliere ruseşti.
 
În acest moment, Rusia este aproape de atingerea nivelului ţintă de reducere. Acesta va fi atins în zilele următoare”, a adăugat Novak.
 
Potrivit The Moscow Times, occidentul a impus o serie de sancţiuni împotriva Rusiei de când Kremlinul a desfăşurat trupe ruseşti în Ucraina, care au vizat inclusiv sectorul energetic al Moscovei.
 
Sancţiunile care vizează industria petrolieră a Rusiei urmăresc să lipsească Moscova, unul dintre cei mai mari producători de energie din lume, de o sursă majoră de venituri pentru a-şi finanţa armata.
 
Agenţia Internaţională pentru Energie a declarat luna aceasta că veniturile din exporturile de petrol ale Rusiei s-au redus în februarie cu aproape jumătate faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici