Rusia va vinde Chinei zece avioane multirol Su-35S în 2018

Rusia a planificat livrarea a zece avioane de luptă multirol de tip Su-35S către China, anul acesta, a informat joi compania Rostec, în cadrul Forumului Economic Internaţional desfăşurat la Sainkt Petesburg, relatează site-ul agenţiei Tass.

3332 afișări
Imaginea articolului Rusia va vinde Chinei zece avioane multirol Su-35S în 2018

Rusia va vinde Chinei zece avioane multirol Su-35S în 2018

"Patru avioane de vânătoare Su-35S au fost construite şi livrate chinei în 2016. Zece avioane Su-35S au fost construite şi livrate Chinei în 2017 şi încă zece avioane Su-35S vor fi livrate Chinei în 2018", informează compania Rostec.

Rusia a semnat primul export de avioane multirol Su-35S către China în anul 2015. În contract se stipulează livrarea a 24 de avioane în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

Avioanele Su-35S cântăresc aproximativ 19 tone, ajung la o viteză de 2.500 de km/h şi au nevoie să fie pilotate de un singur om. Acestea sunt dotate cu tunuri 30 de mm şi pot transporta aproximativ 8 tone de armament (rachete, bombe de mai multe tipuri). Avioanele de tip Su-35S sunt operaţionale încă din 2015.

Tot joi, Corporaţia Aeronautică Unită (UAC) a semnat un contract pentru livrarea a opt avioane Su-30SM către Kazahstan.

"Astăzi am semnat un contract pentru livrarea a opt avioane de tip Su-30SM către Kazahstan. Ne bucurăm că aceste avioane produse în serie şi foarte eficiente vor completa flota Forţelor Aeriene ale Kazahstanului", a declarat Yuri Slyusar, preşedintele UAC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici