Rusia vrea garanţii privind drepturile rusofonilor din estul Ucrainei

Rezultatul crizei cu care se confruntă Ucraina depinde de "garanţiile" care vor putea fi oferite pentru ca drepturile populaţiei rusofone să fie respectate în estul ţării, a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul sesiunii televizate de întrebări şi răspunsuri.

315 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea garanţii privind drepturile rusofonilor din estul Ucrainei

Rusia vrea garanţii privind drepturile rusofonilor din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema nu este ce se va întâmpla mai întâi - un referendum privind descentralizarea şi federalismul, şi apoi alegeri sau mai întâi alegeri (prezidenţiale, n.red.)", a declarat putin. "Problema este să fie garantate drepturile şi interesele legitime ale cetăţenilor ruşi şi rusofoni din sud-estul Ucrainei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici