Rusia vrea să cumpere blindate franceze

Ministerul rus de Interne negociază cu societatea franceză Panhard General Defense cumpărarea mai multor vehicule blindate uşoare, a anunţat, marţi, cotidianul rus Kommersant. Potrivit ziarului, o astfel de posibilitate "a fost pentru prima oară evocată de cele două părţi în noiembrie, la salonul Milipol-2009 de la Paris".

147 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să cumpere blindate franceze

Vehicul blindat Panhard M3 (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Rusia "a obţinut un acord prealabil pentru o eventuală livrare a unui vehicul blindat, cu scopul de a-l testa şi a vedea dacă achiziţionarea în serie este raţională", a declarat Ministerul rus de Interne, într-un comunicat, citat de Kommersant.

Potrivit preşedintelui şi directorului general al Panhard, Christian Mons, Rusia este interesată de "manevrabilitatea acestor vehicule blindate şi de capacitatea lor de a trece peste obstacole, care sunt net superioare în raport cu cele ale materialului blindat tradiţional".

"Deocamdată, negocierile continuă, dar încă nu la nivel oficial", scrie Kommersant.

"Începutul cooperării depline şi totale între Ministerul rus de Interne şi societatea Panhard poate fi anunţat în iunie, în cadrul Salonului internaţional al apărării Eurosatory-2010 de la Paris", precizează ziarul.

Franţa îşi dăduse anterior acordul privind vânzarea către Ministerul rus al Apărării a unei nave din clasa Mistral. Acest vas puternic poate transporta până la 900 de persoane, precum şi elicoptere şi tancuri de asalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici