Rusia vrea să cumpere patru vase militare Mistral din Franţa

Franţa studiază o nouă cerere din partea Rusiei, care ar dori să cumpere patru vase de proiectare şi comandament (BPC) din clasa Mistral în loc de unul singur, a anunţat, luni, un oficial din cadrul Ministerului francez al Apărării.

72 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să cumpere patru vase militare Mistral din Franţa

Rusia vrea să cumpere patru vase militare Mistral din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia nu mai solicită "un BPC, ci patru", iar Franţa "examinează noua variantă a acestei cereri", a declarat Jacques de Lajugie, director internaţional al direcţiei generale de armament (DGA) din Ministerul Apărării, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totuşi, deocamdată este vorba despre o solicitare de ordin tehnic din partea Statului Major rus, care nu a fost încă formalizată la nivel politic, a precizat el.

Anterior, Franţa îşi dăduse acordul pentru vânzarea unui singur vas de acest tip, capabil să transporte elicoptere şi tancuri, a explicat el.

Răspunsul pentru această nouă cerere ar putea veni "în săptămânile viitoare", a adăugat Jacques de Lajugie. O asemenea decizie va fi luată de cele mai înalte autorităţi ale statului.

Perspectiva vânzării unui BPC către Rusia a generat îngrijorarea Georgiei, a ţărilor baltice şi a congresmenilor americani.

Totodată, Rusia este în "legătură şi cu un anumit număr de concurenţi" pentru achiziţionarea unor asemenea vase, a mai spus Jacques de Lajugie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici