Rusia vrea să obţină acces la baze militare din Egipt, sporind influenţa Moscovei în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii

Moscova a iniţiat negocieri cu Administraţia de la Cairo pe tema posibilităţii utilizării de către armata rusă a unor baze militare din Egipt, informează publicaţia Izvestia, citată de site-ul agenţiei Tass.

1240 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să obţină acces la baze militare din Egipt, sporind influenţa Moscovei în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii

Rusia vrea să obţină acces la baze militare din Egipt, sporind influenţa Moscovei în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii

Printre unităţile militare de care este interesată armata rusă se numără baza aeriană egipteană Sidi Barrani. Modernizarea acestei unităţi militare ar indica un nou nivel de cooperare între Rusia şi Egipt, sporind influenţa Moscovei în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Dacă Rusia şi Egiptul vor ajunge la un acord, lucrările de modernizare a bazei Sidi Barrani probabil se vor finaliza în 2019.

Rusia este implicată în conflictul din Siria de partea Administraţiei Bashar al-Assad. Luni, Ministerul rus al Apărării a anunţat că flota militară rusă va avea o bază permanentă în regiunea siriană Tartus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici